top of page
  • stefangoynov

Профилактика и подобрение на канализационната мрежа в двора на 107.ОУ „Хан Крум“ през юли 2023г.

Updated: Oct 12, 2023

През месец юли 2023г., УН към 107.ОУ „Хан Крум“ извърши важна инициатива с цел профилактика и подобрение на канализационната мрежа в двора на училището. Този проект беше насочен с грижа към външната канализационна система, която играе ключова роля за поддържането на подходящата околна среда и здравословни условия в училището.


Главната цел на проекта беше да се подобри и поддържа функционалността на външната канализационна система на 107.ОУ „Хан Крум“. Чрез провеждането на проверка и профилактика, целта беше да се гарантира, че канализационната система може да оттича водата по "каналния" ред и да не допуска затрупване на водата в подземния етаж на училището, където се намира и големият физкултурен салон, който нашите деца посещават всеки ден.


Проектът беше разработен от Каналстрой ЕООД и изпълнен със следните ключови дейности:


Видеоинспекция на канализационната мрежа: Специалисти извършиха детайлна видеоинспекция на съществуващата канализационна мрежа, която преминава през дворните площи на училището и се свързва с уличния канал. Тази инспекция имаше за цел да се определи текущото състояние на системата и да се идентифицират проблемните области.


Механизирано почистване на канализационната мрежа: След успешната видеоинспекция, специализираният екип извършиха механизирано почистване на канализационната мрежа- там където беше възможно,- които бяха причина за засмукването на водата обратно в подземния етаж на училището.


След изпълнението на проекта, заключението на инж. Росен Найденов е, че състоянието на канализационната мрежа в двора на училището е била в изключително незадоволително състояние, преди началото на инициативата. Сега, след частичен ремонт и профилактика, ефективността на проекта се усеща, но все още има участъци, където са напълно запълнени по сечението на тръбите с корени и/или наноси. За да се осигури дългосрочната функционалност на канализационната система, е необходима редовна профилактика на мрежата с профилактично механизирано почистване веднъж годишно.


С изпълнението на този проект, Училищното настоятелство към 107.ОУ "Хан Крум" продължава активно да инвестира в здравословната и образователна среда на нашите ученици и това е нещо, което не можем да отлагаме. Този ангажимент е от изключително значение, особено в случаите, когато бюджетът, предоставен от общината, не е достатъчен за покриване на всички необходими инфраструктурни подобрения. Този проект е пореден пример за мисията на УН за непрекъснато подобрение и подкрепа за образованието в училището ни. Благодарим на всички, които подкрепиха и разбраха важността на тази инициатива.



Схемата на съществуващата канализация, включваща информация от видеоинспекцията и профилактиката, може да бъде намерена в подробния доклад, изготвен от Каналстрой ЕООД, който е на разположение на всички заинтересовани лица.



37 views

Komentarze


bottom of page